Babyverden plussBabyverden pluss - gravidBabyen i magen er like lang som ... et jordbær, en brokkoli,...

Babyen i magen er like lang som … et jordbær, en brokkoli, en maiskolbe!

Av Babyverden 91 Sist oppdatert 16.09.24
Hvor lang er babyen i magen? Det kan være vanskelig å forestille seg hvor stor babyen i magen faktisk er. For hvor langt er egentlig 41 mm? Hva om vi sier det er omtrent samme størrelse som et jordbær? Nå kommer ny funksjon i Babyverden-appen som sammenligner lengden til babyen med frukt, grønnsaker og bær – for å gjøre det litt enklere å forestille seg!

Hvor mange av oss har vel ikke prøvd å ta fingertuppene x antall millimeter eller centimeter fra hverandre for å prøve å forestille oss hvor stor babyen i magen faktisk er? Eller som har tegnet små strekfigurer eller mer avanserte tegninger for å få bedre peiling på den faktiske størrelsen til mageboeren?

I Babyverden-appen finner du nå snart en ny funksjon, forbeholdt medlemmer av Babyverden+, hvor du hver uke får babyens lengde sammenlignet med frø, bær, frukt eller en grønnsak. Du finner den ved å sveipe bortover på sirkelen øverst.

Når du sveiper sidelengs kan du se illustrasjon av babyen i magen, babyen i mors kropp, nedtelling til termin, faktisk vekt og lengde, og nå – fosterets lengde sammenlignet med en frukt eller grønnsak!

Hvor stor er babyen din denne uken? Tenk at når du får se den perfekte minibabyen din på tidlig ultralyd, så er den bare på størrelse med en plomme! Eller når hele babyen ikke får plass på ultralydskjermen i uke 18, så er den bare like lang som en brokkoli? Det kan være litt skummelt å tenke på at babyen ved 35 uker er like lang som et gresskar, men husk at lengde er fra topp til bunn. Heldigvis har babyen en helt annen omkrets!

Virkelighetsnære illustrasjoner

Vi i Babyverden ønsker å vise graviditet, fødsel og småbarnsliv så ekte og virkelighetsnært som mulig. Derfor har vi også valgt å vise hender som holder frukten/grønnsaken uke for uke, sånn at du kan få et bedre perspektiv på hvor lang babyen faktisk er. Kanskje gjenskaper du bildene selv også, når du skal forestille deg babyens størrelse i matbutikken?

Du kan bli medlem i Babyverden+ når du melder deg inn, via min side/min profil eller ved å bli pluss-medlem her: Bli medlem i Babyverden+

Har du ikke Babyverden-appen?
Det er mange gode grunner til å ha Babyverden-appen. Ikke minst gjør den det enklere å følge graviditeten og babyen etter fødselen. Last den ned ved hjelp av lenkene under.

Last ned til iPhone:

Babyverdens app i AppStore

Last ned til Android:

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: