Wendt

Wendt

Wendt

Wendt passer godt nå som mange ønsker korte navn.
Av Babyverden Sist oppdatert 08.10.24
Wendt har blitt til på tysk som kortform av navn med Wendel først, slik som guttenavnene Wendelin, Wendelbert, Wendelmar. Delen Wendel i slike navn har opphav i navnet på folkestammen vandaler i Sentral-Europa. Den opphavlige betydningen for vandaler er ukjent, men ordene vandal og vandalisme står i dag for en som ødelegger og for ødeleggelse, etter hva denne folkestammen er kjent for. Denne betydningen er normalt ikke knyttet til disse navnene i dag. Wendt er også i bruk som etternavn. Det har mest mulig opphav direkte fra navnet på folkestammen vandaler.

Så populært er Wendt:

0 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Wendt i Norge og andre land:

Wendt, Vendt og lignende former har vært litt i bruk i Norge siden første halvdelen av 1800-tallet. Det er stort sett som andre eller tredje navn, der noen kan være fornavn, og andre kan være mellomnavn (av etternavntype).

Den 01.01.2024 var det under 4 eller ingen med Wendt som første eller eneste fornavn i Norge, og det samme for Wend, Vendt og Vend. På samme tid var det 137 med Wendt som etternavn.

Derfor fungerer Wendt godt nå:

Wendt kan bli brukt av flere grunner. Det kan være på grunn av tradisjon som fornavn. Navnet kan også være inspirert av figuren Munken Vendt i flere av Knut Hamsuns litterære verk. Tilknytningen til folkestammen vandaler og ødeleggelse har lite å si i dag.

Varianter av Wendt:

Vend, Vendel, Vendt, Wend, Wendel, Wendelbert, Wendelin, Wendelmar

Slik uttales Wendt:

WENT

Navn i samme sjanger som Wendt:

Helken, Helvig, Henrikka, Hillegard, Nielsche, Nielske, Nilske, Olkje, Pernilsche, Pernilske, Petriche, Petrikke, Pitter, Silke, Stinche, Stinke, Svennik, Swenke, Sønnik, Talke, Teis, Theis, Trineke, Trinke, Vally, Velmike, Vilmar, Vitor, Viveke, Volkmar, Wagner

Du kjenner Wendt fra:

Karakteren Gottfried Wendt i tv-serien Babylon Berlin, fotballspillere William Nicolai Wendt og Oscar Wendt, skuespiller George Wendt, pianist Joja Wendt

Jentevariant(er) av Wendt:

Vendel, Vendela, Vendelin, Vendla, Vendy, Venil, Venill, Venla, Wanda, Wendela, Wendla, Wendy, Wenla

Relaterte lister:

Navn kanskje ingen har
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn

Kilde(r):Navneforsker Ivar Utne og Statistisk sentralbyrå.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: