AnnonsørinnholdBluumJulestrikk til fine små

Julestrikk til fine små

Av Bluum
Det er ennå en stund til desember. Men hvis du har lyst til å strikke julegenser, personlig julestrømpe, Ugly Christmas Sweater eller selskapsklær til barn eller barnebarn, trenger du kanskje tiden? Her er flotte strikkepakker til både nybegynnere og viderekomne.

Genser og nisselue i mønsteret «Juletre»
«Juletre» i Møy enkel å strikke, og på tykke pinner blir du ferdig på 1-2-3.  Et perfekt prosjekt for deg som ikke har så altfor mye tid (eller tålmodighet). Den populære Bluum-favoritten, som tidligere ble strikket i Møy Tweed, kommer nå i en ny versjon i garnet Møy. Garnet er mykt og behagelig, og er en 50/50 blanding av alpakka og peruansk highlandsull. Garnet ligger fint på pinnene, og gir et resultat som blir både jevnt og flott.

Jultre-genseren kommer i strikkepakke sammen med en koselig nisselue. Strikkepakken starter på størrelse 1-2 år, og går helt opp til 8-10 år. Du kan velge mellom åtte nydelige farger. Men selv om strikkegenseren har fått navnet «Juletre», kan du fint bruke den hele vintersesongen. For motivet er ikke utpreget juletre – juletrærne kan like godt tolkes som grantrær.

Her ser du flere vinter-gensere strikket i Møy og Møy Tweed

Julestrømpe med navn
Tenk så koselig å ha en julestrømpe med barnets eget navn på! Bluum har et stort utvalg i ulike mønstre og farger, alt etter hva du tenker barnet vil like. Du kan blant annet velge julestrømpe med nisser, snømenn, reinsdyr, juletrær, sopper og ekorn. Synes du det blir litt komplisert med alle detaljene i figurene, er det også et enklere alternativ – striper.

Julestrømpene kommer i unike strikkepakker hvor du får mønster ned barnas navn og det motivet du liker best. Det er nok garn til to julestrømper i hver strikkepakke. Eventuelt kan du velge en strikkepakke med én julestrømpe og nisselue.

Gå inn og velg finn din favoritt! Så må vi jo si at det er fullt lov for voksne også å ønske seg julestrømpe. I stedet for navn, går det jo også an å skrive «Mamma» og «Pappa». Det blir både koselig og dekorativt å pynte til jul med julestrømper til hele familien.

Julestrømper med navn

Ugly Christmas sweater
Er du flink med strikkepinnene, og klarer å holde tunga beint i munnen når genseren har fem farger og er full av mønster, har vi en stilig utfordring til deg. Stygg er genseren absolutt ikke, tvert imot. Men den kan kanskje plasseres i kategorien Ugly Christmas Sweater? Den flotte genseren er full av motiver som forbindes med julen – både snømenn, reinsdyr, juletrær og hjerter. Du får en strikkepakke med oppskrift og alt garnet du trenger, og i tillegg er det oppskrift og garn til en nydelig, lang nisselue.

Strikkepakken starter på størrelse 3-6 måneder og går opp til 4-6 år. Disse juleplaggene strikkes i garntypen Soft Merino ull, som er 100 prosent ekstra fin, naturlig merinoull fra kvalitetsprodusenten Dale Garn.

Se alt julestrikk her!

En flott «Ugly Christmas Sweater»

Selskapsklær til både gutt og jente
Har du ei lita jente som elsker hjerter og kjoler? Da må du regne med at den lille prinsessa di kan vekke ekstra oppmerksomhet hvis hun kommer i juleselskap med den nydelige strikkekjolen «Hjerte». Til den kommende høytiden passer fargen «Rubinrød» ekstra godt, men har du andre ønsker, finnes også 18 andre farger. Kjolen er tilgjengelig for hjerteknusere i alderen 3 måneder til 6 år.

Hjertekjolen strikkes i 100 prosent økologisk ull, i garntypen Bluum Pure Eco Baby Wool. Du bruker pinne nummer 2.5 og 3, så dette er en finmasket og elegant kjole. Hjertet som er på brystet, går også igjen i en bord nede rundt kjolekanten.

Se Bluums nydelige strikkekjole «Hjerte» i Pure Eco Wool 

Også gutter kan pynte seg til julefeiringen i klær fra Bluum. I trendy retrostil har vi «Stas-vesten», som passer perfekt sammen med skjorte og penbukser. Stas-vesten er strikket i et trefarget mønster, hvor bunnfargen er «Natur», og «Petrol» og «Karamell» er på vrangbord og i mønster. Ønsker du andre fargekombinasjoner, kan du også velge det. Men «Natur» er alltid bunnfargen. Klærne du velger å bruke sammen med vesten kan også kle ned antrekket, for eksempel kan man ha pologenser under og dongeribukser til. Stas-vesten kan altså brukes like godt til hverdags som til fest.

I strikkepakken får du alt du trenger for å strikke vesten, pluss oppskrift. Vesten kan strikkes til staselige gutter i alderen 9 måneder til 10 år. Garnet er av typen Bluum Soft Merino Ull, som er 100 prosent ekstra fin, naturlig merinoull. Strikkes på pinne 2.5 og 3.

Se Bluums flotte «Stas-vest» i Pure Eco Wool 

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: