BabyTa med babyen til Paris!

Ta med babyen til Paris!

Illustrasjonsfoto: Crestock
Av Gjesteskribent Martine Jonsrud 1324 Sist oppdatert 03.06.13

Ikke alle har den luksusen at de kan reise avgårde på ferie når det skulle passe. Men permisjonstiden kan være en gyllen anledning til å kombinere shopping, museumsbesøk, fortausrestauranter med bleieskift og barnevogn!

De to b-ene
La oss starte med det viktigste først: bleier og babymat. Pariserne er ikke kjent for å være tapt bak en høyvogn, og heldigvis for oss så er de heller ikke det når det gjelder bleier. Det er relativt enkelt å få tak i internasjonale merker slik som Pampers, men det er ikke alltid du finner stellebord på de offentige toalettene. Ta med en lett sammenrullet matte hjemmefra og du kan skifte bleier hvor som helst. Du trenger ikke å være redd for at pariserne vil se rart på deg, dette er de vant til.

Babymat finnes også i de fleste butikker, til og med i mindre kiosker. Hvis du ønsker organisk mat til den lille så er du også på rett sted, for Paris har det du trenger der du trenger det. Om fransken din er litt rusten og du gjerne vil vite hvilke ingredienser som finnes i babymaten (innholdet er gjerne litt annerledes enn her hjemme) så husk å ta med deg en liten lommeparlør. Du kan også eventuelt gå innom nærmeste apotek hvor ekspeditørene ofte vil kunne oversette til engelsk for deg.

Les også:

Vent med å reise fra barnt ditt

Baby på reise: Setter du dine behov først?

Hva skal du pakke?

Ut på t…museum!
Paris har mange flotte parker å boltre seg på men det er jo når alt kommer til alt svært lite hokuspokus med en parktur så jeg lar deg styre den skuta på egenhånd. Når det kommer til museumsbesøk derimot så skal det litt mer research og planlegging til. Det første du bør vurdere, før du i det hele tatt tenker på å sette foten innenfor en utstilling, er hvordan du skal komme deg dit. Paris er ikke kjent for å ha det mest barnevennlige undergrunnssystemet. T-banen er ofte folksom og klam, og dessuten finnes det få heiser og rulletrappene er enten veldig smale eller ikke-eksisterende. Det lureste er med andre ord å ta bussen (ikke pray en taxi, de går sjelden med på å legge barnevogna i bagasjerommet).

Når det gjelder selve museumsturen så har heldigvis de fleste museer i Paris både heis og rulletrapp. De fleste tilbyr også gratis babyvogner som kan lånes inne på museet. Husk at de aller fleste babyer setter pris på malerier, skulpturer, fotografier og kunst generelt. Dette er kjempespennende for små nye øyne, så du trenger ikke å ha dårlig samvittighet for at dere drar på museum istedet for å trille i parken. Det som er topp med ferie, derimot, er jo at dere kan gjøre begge deler! Noen museer har spesielle utstillinger for småbarn, slik som Cité des Enfantes eller Barnemuseet i Louvre, så det kan være lurt å tenke ut hva det er du, og den lille, vil få mest ut av.

Baby på kafé!
Dere har vært i parken, på museer, blitt kjent med bussrutene, bytta bleier og babyen har spist deilig babymat. Men hva har dere glemt? Drikke kaffe! Eventuelt melk. Ingen vil se rart på dere om dere velger den hippeste kaféen i Le Marais, franskmennene elsker barn mer enn baguette og ost tilsammen! Men noen ganger kan det være deilig for alle parter å slappe av på en kafé hvor det finnes både gummileker, tripptrappstol og temperaturmåler. Det finnes flust av babykaféer å velge mellom, sjekk for eksempel ut Pendant Que Les Enfants Jouent (ikke langt fra Gare De Lyon) eller Le Petit Bazar. Pariserne er relativt forsiktige med amming på offentlige steder, så det kan være fint å dra til et sted med andre likesinnede, men et er absolutt ikke et must. Husk at disse franskmennene er langt fra så sære som mange vil ha det til.

Hvis dere er klare for en bedre middag og ønsker å finne et sted hvor babyer ikke bare er velkomne, men også hovedgjester, så kommer dere nok til å måtte lete litt lenger. Det finnes ikke mange restauranter i Paris som er hundre prosent barnevennlige (rent praktisk sett) men pariserne er generelt veldig glade i barn og få innehavere eller restaurantgjester vil rynke på nesen om du tropper opp med barnevogn og smokk. Men husk at pariserne gjerne ikke spiser før rundt åtte. Om dere kommer tidligere, kan dere risikere å måtte spise i ensomhet, hvilket kanskje ikke er så gøy når dere først er i en av Europas mest spennende storbyer.

Les også:

Bør foreldre reise på ferie uten barna?

Ta var på parforholdet i ferien!

Greit å blotte puppen?

Sov i ro
Etter en lang dag i storbyen så er det godt å kunne hvile ut på et deilig hotellrom. De fleste hoteller i Paris tilbyr barneseng til ett barn. Hvis du reiser med flere enn ett barn så kan det lønne seg å leie en leilighet eller finne et hotellrom med en liten kjøkkenkrok. Le Marais er et koselig område med få biler og hyggelige portrom og små parker – perfekt både for en god natts søvn og en sløv dag i sola. Det er gåavstand til sentrum og du kan fint trille hele veien fra hotellet til Notre Dame. Du kan også finne hyggelige områder rundt Latinerkvarteret. Unngå Montmartre da dette området er en eneste bratt bakke!

Selve flyturen bør gå greit så lenge babyen din er over to uker. Både SAS, Norwegian og Widerøe har gode ordninger for barnefamilier. Les mer om å fly med baby på de respektive flyselskapenes nettsider. Du finner gode flytilbud på flere nettsider, spesielt nå rett før sommeren da du kan finne avlyste billetter til en billig penge. Mer informasjon om Paris finner du på turistinformasjonens nettside .

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: