I gamle dager var det noen som gravde ned morkaken og plantet et tre over. Morkaken vart sett på som svært næringsrik gjødning, og treet ble tilegnet det nyfødte barnet.
Når en nyfødt baby ser dagens lys nå til dags, er det ikke så mange som skjenker morkaken mer enn et raskt blikk; Ja, den så fin ut, ja! Og kanskje får man skryt på føden for fargen og om hinnene er intakte. De færreste gjør noe mer med morkaken – men det finnes noen.
Fikk med seg morkaken
Da Jennifer Hughes’morkake var ute 10 minutter etter hun fikk sitt første barn, hadde hun en helt spesiell plan for den. Mens de fleste sykehus destruerer morkakene, hadde Jennifer skrevet i fødselsplanen sin hva hun ville skulle skje med den. Hun ville ha med seg morkaken av kulturelle grunner. Det gikk sykehuset med på, og de pakket den inn til henne.
Men Jennifer hadde slett ikke tenkt å grave den ned. Hun ville spise den. Søker man litt på Internett, vil man finne mange historier om folk som har laget både lasagne, bolognese og smoothie med morkake i. Jennifer var mer raffinert enn som så, og hadde kontaktet en profesjonell tilvirker.