Å få sitt første barn i slutten av 50-årene, må sies å være sent. I den alderen er det ikke uvanlig å bli besteforeldre. Og da Susan og ektemannen Nick bestemte seg for å gjennomføre prøverørsbehandling, manglet det ikke på kritiske stemmer. Susan forsvarte seg med at ektemannen Nick var elleve år yngre. I dag er paret skilt, hun er blitt 61 år og vesle Freya er blitt tre år.
– Freya er uten tvil det beste som har skjedd meg og jeg angrer ikke. Men i etterpåklokskapens lys kan jeg ikke annet enn si at noen av mine kritikere hadde rett, sier Tollefsen til avisen Daily Mail.
Tenker på det hun ikke vil få oppleve
Alle som har eller har hatt en treåring i huset, vet hvor travelt det kan være. I tillegg tenker Susan på framtiden, og hva hun ikke vil få oppleve sammen med datteren.
Etter at Susan og Nick ble foreldre til Freya, fikk de klarsignal til at Susan kunne få nok en hormonbehandling med tanke på et andre barn. Men de ombestemte seg. I dag sier hun til Daily Mail:
– Jeg mener ærlig talt at 50 bør være øverste aldersgrense for kvinner som får behandling ved fruktbarhetsklinikker.
Hva mener du?
Den godt voksne mammaen har også til en rekke medier uttalt at å få barn var som et sjokk for forholdet. Mens hun selv følte at barnet endret hele livssituasjonen, var faren like oppslukt i sitt kjære fotballag…
Susan er norsk-britisk og var gjest hos Fredrik Skavlan i fjor. Hun fortalte da hva noen kritikere hadde sagt.
– Folk sier det er unaturlig, etter om man ikke skal få barn etter å ha vært i overgangsalderen. Andre har spurt om jeg ønsket et barn som «tilbehør», og som kan stelle med oss når vi blir gamle.
Til NRK.no innrømte hun at den høye alderen var grunn til bekymring.
– Jeg vil jo gjerne oppleve at hun avslutter utdannelsen, gifter seg og får barn. Men jeg vet at jeg sannsynligvis ikke får noe særlig mer enn 20 år med henne. Det er vanskelig. Da Freya var tre måneder ble jeg sendt i all hast til sykehus med akutt magesår. Jeg ble veldig redd for at datteren min skulle leve hele livet uten en mor, sier Tollefsen.