AnnonsørinnholdKIWIHva er best – buksebleier eller vanlige bleier?

Hva er best – buksebleier eller vanlige bleier?

Annonsørinnhold: KIWI 12057

Smaken er som baken – delt, også når det kommer til hvilke bleier som funker best på ditt barn. Vi gir deg en liste med fordeler og ulemper ved bruken av såkalte buksebleier.

Allerede fra tre måneders alder kan man velge å ta i bruk buksebleier, trusebleier, bleietruser eller hva man velger å kalle dem. Men ikke alle ser den store fordelen. Bleien skal jo ikke bare være myk og behagelig for barnet, den skal jo tross alt også byttes – mange ganger om dagen.

Dette er de mest stilte spørsmålene om bleier

– Jeg bruker vanlige bleier, rett og slett fordi jeg synes det er kjempevanskelig å bytte bæsjebleiene når det er bleietruser. Hva er det jeg ikke har skjønt? Hvilke triks har dere? spør en førstegangsmor i et forum.
– Du kan rive dem av på sidene! Når du skal ta av den gamle, så trenger du ikke dra den av som en truse. De er lagd slik at du bare river dem i «skjøtet» øverst på hver side!

Samtaler som dette er ikke uvanlig å finne i én av mange diskusjonstråder om bleier på ulike babyforum. Og ja, er du blant dem som ennå ikke har sett fordelen med buksebleier? Selv etter å ha forstått at de faktisk kan rives opp på sidene? Vi har samlet sammen noen foreldres erfaringer og laget en liste med fordeler og ulemper.

KIWI lanserer babyserien LilleGo’ – like god kvalitet til en veldig god pris

KIWI har NORGES TØFFESTE BLEIEAVTALE

For å gjøre hverdagen litt billigere for småbarnsforeldre har vi over 20 år gitt bort hver fjerde bleiepakke gratis med KIWIs bleieavtale. Fra 20. september 2021 endret vi bleieavtalen til å gjelde hver andre bleiepakke gratis, og fra mandag 4. desember 2023 ble Bleieavtalen en del av KIWI PLUSS. Fra denne datoen benyttes ikke lenger avtalekortet, dermed slipper du som KIWI PLUSS-kunde å ha med avtalekort i butikken, men får automatisk 50 % Trumf-bonus på hver eneste bleiepakke du handler.

 

Fordeler buksebleier:

– Jeg bruker buksebleier. Begynte da barnet var cirka 18 måneder vil jeg tro. Vi bruker de fordi de sitter bedre på mitt barn, og fordi han liker å kle på seg og skifte bleie selv.

– Vi har brukt buksebleier fra snuppa var syv måneder. Da var det klin umulig å få henne til å ligge i ro på ryggen med bleieskift. Buksebleier er mulig å skifte mens babyen ligger på magen.

– Det er også mulig å bytte, selv en bæsjebleie, mens barnet står oppreist. Smidig!

– Vi begynte faktisk med buksebleie da mini var tre-fire måneder, ALT annet ga lekkasje og gnagsår uansett hvor løst vi satte dem. Nå er han snart 8 måneder og vi bruker nummer 5, og er veldig fornøyd.

– Vi byttet rundt ni måneder, da var buksebleiene de eneste som holdt helt tett.


Ulemper buksebleier:

– De blir fortere fulle, synes jeg. Vanlig bleie fungerer like greit, virker det som.

– Om barnet har mye klær på seg, kan det være tungvint å ta på en buksebleie. Vanlige bleier kan du få på selv om både strømpebukser og bukser fortsatt er på.

– I de aller fleste barnehager er det et ønske om at man ikke har med buksebleier til barna, da bleiebytte skal foregå så smidig og effektiv som mulig.

– Prøvde en pakke med buksebleier, men kan ikke si jeg var veldig imponert. Ble våt gjennom to ganger, men mulig det hadde med passform på datteren min å gjøre. Følte jeg hadde mer kontroll når jeg kunne tilpasse bleien med tape etter hennes mål.

Slik unngår du bleieutslett:

  • Skift bleie ofte slik at barnets hud holdes tørr. 6-10 ganger i døgnet er vanlig.
  • Skift bleien med en gang når barnet har hatt avføring, særlig ved diaré. Om natten skiftes bleien kun hvis det er avføring i bleien, med mindre barnet allerede har hudproblemer.
  • Rengjør huden med vann, olje eller en mild babysåpe som skylles vekk etterpå. Unngå å vaske med sterk såpe eller spritholdige våtservietter som kan virke uttørrende på huden.
  • Tørk huden godt før du tar på bleien igjen. Pass spesielt godt på hudfoldene ved låret. Det beste er å klappe (ikke gni) forsiktig med en myk klut først og så la huden lufttørke slik at den blir helt tørr.
  • La barnet lufte stumpen uten bleie i perioder.

Kilde: Apotek1

 

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: