Handleliste: gulrot, potet, plantemargarin
Utstyrsliste: potetskreller, kniv, skjærefjøl, liten kjele, stavmikser, visp, liten skål
Oppskriften
100 gram gulrot
50 gram potet
vann
morsmelk eller morsmelkerstatning (kan sløyfes)
1 ts myk plantemargarin eller olje
Slik går du fram
– Skrell gulrot og potet, og del opp i små biter.
– Ha grønnsakene i en kjele, og tilsett vann slik at det dekker. Kok grønnsakene møre (ca. fem minutter).
– Hell kokevannet over i en liten skål eller bolle. Væsken må ikke kastes, den inneholder næring!
– Mos de kokte grønnsakene med stavmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt kokevann til blandingen får konsistens som suppe. Kjør stavmikseren i flere runder slik at suppa blir helt glatt.
– Tilsett plantemargarin/olje og morsmelk/morsmelkerstatning om ønskelig.