Handleliste: kjøttdeig, paprika, løk, basilikumplante
Utstyrsliste: skjærefjøl, kniv, stor bolle, røresleiv, stekepanne
Oppskriften
400 gram kjøttdeig
½ paprika
½ løk
2 ss vann
basilikumblader
olje til steking
salt og pepper
Slik går du fram
– Ha kjøttdeigen i en stor bolle. Tilsett finhakket paprika og løk, vann og basilikumblader revet i biter.
– Kna deigen sammen til du har en smidig deig der alle ingrediensene er godt fordelt. – Ha i litt salt og pepper for smakens skyld (kan sløyfes).
– Trill små, faste kjøttboller, og ha dem i en varm stekepanne.
– Stek kjøttbollene på middels varme til de er gylne og gjennomstekt.
Variasjonsmuligheter
– Litt revet gulrot i kjøttdeigen gjør kjøttbollene saftige og gir en litt søtlig smak. Du kan også tilsette litt brødrasp for å få fyldigere kjøttboller.
– En tomatsaus basert på en boks hermetiske tomater, litt kjøttkraft og urter, kan tilsettes kjøttboller. La da kjøttbollene trekke noen minutter i tomatsausen slik at smaken får trekke inn i bollene.