Her er forslag til noen blandinger av grønnsaksmos:
Potet- og kålrotmos: 2 ss potetmos og 1 ss kålrotmos
Potet- og brokkolimos: 2 ss potetmos og 1 ss brokkolimos
Gulrot- og brokkolimos: 2 ss gulrotmos og 1 ss brokkolimos
Potet- og eplemos: 2 ss potetmos og 1 ss eplemos
Kålrot- og aprikosmos: 2 ss kålrotmos og 1 ss aprikosmos
Brokkoli:
Mengde: 250 gram
Tilberedning: Del i små buketter. Dampkok og mos.
Koketid: 8 minutter
Vann: 2 ss
Blomkål:
Mengde: 250 g
Tilberedning: Del i små buketter. Dampkok og mos.
Koketid: 8 minutter
Gresskar:
Mengde: 400 g
Tilberedning: Skrell, ta bort frø og kutt i terninger. Dampkok og mos.
Koketid: 12 minutter
Gulrot:
Mengde: 2 store (360 g)
Tilberedning: Skrell, kutt i terninger. Dampkok og mos.
Koketid: 15 minutter
Vann: 2 ss
Kålrot:
Mengde: 350 g
Tilberedning: Skrell, kutt i terninger. Dampkok og mos.
Koketid: 20-30 minutter
Vann: 2 ss
Potet/søtpotet:
Mengde: 2 middels store eller 400 g
Tilberedning: Skrell, kutt i terninger. Dampkok og mos. Bør ikke fryses eller moses for lenge med stavmikser da den blir lett seig.
Koketid: 20 minutter
Vann: 2 ss
Squash:
Mengde: 300 g
Tilberedning: Skrell, kutt i terninger. Dampkok og mos.
Koketid: 12 minutter