Tigermammaens oppdragelsesmetoder er alt annet enn curling, og mange har sammenlignet det med en ekstrem form for nanny-pedagogikk. Denne oppdragelsesmetoden ble godt kjent både i Norge og Sverige gjennom blant annet programmet Supernanny for noen år siden.
Så hva er da god barneoppdragelse? Dersom tigermammaens metoder er på ytterkanten, kan man se Nanny-pedagogikken med skammekrok og time out som en metode som følger tett etter. På den andre siden av skalaen finner vi curlingforeldre og helikopterforeldre. De som stadig feier foran eller svever over sine barn for å rydde veien klar for dem.
Familieterapeut Jesper Juul mener at vi ikke skal tenke metoder, men i stedet være nærværende voksne.
– Hvis du tenker på hvilken metode du skal bruke når du er sammen med barnet ditt, kan mye av den naturlige kommunikasjonen gå tapt. Hensikten er god, men for de voksne minner det mye om slik det var for 60 år siden da oppdragelsen gikk ut på at barnet skulle lyde og alle konflikter skulle unngås. I en levende relasjon oppstår konflikter og for oss voksne handler det om å lære barnet hvordan man kommuniserer seg ut av konflikten. Å bruke enveiskommunikasjon innebærer at man krenker barnets integritet, sier Juul.