Så populært er Martia:
4 personer har dette navnet.
Bruk av navnet Martia i Norge og andre land:
Martia, og Martie, er kjent for jenter siden 1700-tallet og for gutter fra 1800-tallet, og det fins fortsatt for gutter/menn. For kvinner var det i 1801-folketellingen 7 som het Martia eller Marthia, rundt 200 i 1865 og 25 i 1910. I tillegg var det omtrent like mange kvinner som het Martie og Marthie. For menn var det i alt gjennom 1800-tallet noen titalls Martia og Marthia, særlig i kirkebøkene, og noen få med Martie-former.
Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen kvinner med Martia som første eller eneste fornavn, og 4 gutter/menn i Norge. Det var under 4 eller ingen Martie for begge kjønn.
Derfor fungerer Martia godt nå:
Martia kan bli brukt fordi det har tradisjon. Det har to vokaler inntil hverandre i hver sine stavelser (ia). Navn som begynner med Ma- har vært mye brukt siden sent på 1900-tallet, slik som Marte, Malin, Maja, Mathilde, Marius, Martin, Mathias, Markus og Magnus.
Varianter av Martia:
Marthia, Martin, Mateus, Mathie, Matias, Matie, Mattias
Slik uttales Martia:
mar-TII-a
mart-II-a, på Østlandet, i Trøndelag og i deler av Nordland, med rt uttalt som én lyd, som «stort» i det samme området // MAR-ti-a, med trykk på første stavelse
MART-i-a på Østlandet, i Trøndelag og i deler av Nordland, med RT uttalt som én lyd
MARCH-a på engelsk
Navn i samme sjanger som Martia:
Anamaria, Dottie, Emmarie, Harda, Luise, Luiz, Luize, Luk, Lully, Lunah, Lusi, Margery, Mars, Nelli, Niels, Nilda, Nilsine, Noradine, Oleane, Olfrid, Olie, Osvalda, Otea, Otelie, Othea, Paulette, Rovena, Severine, Sevilja, Tekla, Theodora, Thurid, Tobine, Todne, Valeri, Verena
Du kjenner Martia fra:
Karakteren Martia i «Star Trek VI: The Undiscovered Country»
Jentevariant(er) av Martia:
Marta, Marthia, Marthie, Martie, Martine, Matea
Relaterte lister:
Bibelnavn
Klassiske navn
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn
Sjeldne guttenavn (færre enn 10 personer)
Sjeldne unisexnavn (færre enn 10 personer)
Kilde(r):Navneforsker Ivar Utne og Statistisk sentralbyrå.