Så populært er Garen:
0 personer har dette navnet.
Bruk av navnet Garen i Norge og andre land:
Fram til sent på 1800-tallet har Garen vært i bruk som jentenavn både nord og sør i landet, også utenfor samiske miljøer. Skrivemåtene for jentenavnet har vekslet mellom K og G for samme personer, og kan ha sammenheng med uttalen. På 2000-tallet er Garen som jentenavn noe i bruk offisielt som andre og tredje fornavn for unge og barn i nordsamiske miljøer, men lite eller ikke som første navn. Dessuten blir Garen nå på 2000-tallet ofte brukt skriftlig og muntlig til daglig for jenter/kvinner som offisielt er registrert som Karen.
Guttenavnet Garen, og varianten Garden, var litt i bruk i over hele landet fram til sent på 1800-tallet, og er neppe i bruk i dag.
Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Garen som første eller eneste fornavn verken for jenter/kvinner eller gutter/menn.
Derfor fungerer Garen godt nå:
Garen kan bli brukt for jenter fordi det har gammel nordsamisk tradisjon. Garen har også litt gammel tradisjon for begge kjønn utenom samiske miljøer.
Varianter av Garen:
Cathrine, Ekaterina, Kaia, Kaja, Kajsa, Karen, Kari, Karin, Karina, Katarina, Kate, Katinka, Katrine, Kaya
Slik uttales Garen:
En mellomting mellom KA-ren og GA-ren på samisk. Den første lyden er en blanding av k og g. Den kan oppfattes som en k-lyd uten pustelyd like etter. Det er ulikt Karen på norsk, der det er pustelyd etter k-en. Eller vi kan se på den første lyden som g, uttalt ustemt (g er normalt stemt i norsk).
GA-ren med norsk uttale
Navn i samme sjanger som Garen:
Ajik, Anta, Asgar, Djesse, Gardar, Garm, Garmann, Helgar, Ingard, Issaht, Joavnna, Jåhha, Kvive, Lehtta, Laara, Maddja, Maddji, Maija, Mareta, Margarethe, Nejla, Niilas, Nijlas, Olick, Piejke, Ristinn, Sabbe, Sahka, Sakka, Sarach, Saris, Skarel, Toamma, Torgar, Tude, Tveia, Veigar, Weike
Relaterte lister:
Klassiske navn
Navn kanskje ingen har
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Samiske navn
Kilde(r):Navneforsker Ivar Utne og Statistisk sentralbyrå.