Så populært er Gull:
39 jenter og 6 gutter har dette navnet.
Bruk av navnet Gull i Norge og andre land:
Gull er kjent for gutter tilbake til 1700-tallet, og jenter fra sent på 1800-tallet. I 1801 var det i alt 45 menn ført opp som Gull, Guul og Gul, og 1 kvinne ført opp som Guld. I 1865 var det i alt 65 menn med Gul-varianter, og ingen kvinner. I 1910 var det 34 menn, særlig med Gul, men også Guul og Gol, og 1 kvinne som het Gull. Blant dem kan det være uoffisielle kortformer.
Bruken av Gull for kvinner har økt ut over 1900-tallet, kan hende litt påvirkning og innflytting fra Sverige, der det er mye i bruk for jenter/kvinner.
Den 01.01.20 var det 27 kvinner med Gull som første eller eneste fornavn, og 5 menn. I alt 23 hadde Gull som etternavn. Gul er også noe i bruk, ofte med utenlandsk bakgrunn.
Derfor fungerer Gull godt nå:
For jenter blir Gull trolig noe brukt med inspirasjon fra Sverige. For både gutter og jenter kan det også bli brukt på grunn av norsk tradisjon. Det kan også bli brukt fordi det står for et smykkemetall. Navnet har bare stemte lyder, blant dem den populære stemte konsonanten l.
Navnet er foreløpig lite eller ikke brukt i Norge på 2000-tallet.
Varianter av Gull:
Gudbjørg, Gudlaug, Guld, Gulla, Gullaug
De vanligste navnekombinasjoner med Gull:
Gull Britt
Andre som liker Gull liker også:
Lilja, Saga, Vår, Vårin, Olea, Tora, Lily, Dis, Edda, Lilje, Leon, Iris, Olava, Kanutta, Eike, Ova, Omine, Ellinor, Eira, Otea
Slik uttales Gull:
GULL
Navn i samme sjanger som Gull:
Annita, Bruna, Christianne, Dewi, Engelmine, Evelinn, Frants, Gia, Gjøa, Gudborg, Gudbrandur, Gullaug, Gullmund, Hafdis, Ingvei, Josefa, Jøkull, Lilleba, Lindi, Madalena, Norvall, Olborg, Olov, Rollef, Sisilie, Symre, Thilda, Thorgrim, Thorleiv
Guttevarianter(er) av Gull:
Gol, Gudleik, Gul, Gullik, Guul
Relaterte lister:
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne guttenavn (færre enn 10 personer)
Kilde(r):Navneforsker Ivar Utne og Statistisk sentralbyrå.