Ledvin

Ledvin

Ledvin

Navnet Ledvin kan ha både tysk og norsk opphav. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden Sist oppdatert 05.05.22
Ledvin er laget i Norge som en kombinasjon av Levin og Lidvin. Levin har to opphav. På tysk er det et gammelt navn satt sammen av to deler som betyr godt likt og vennlig (lieb) og venn (win). Levin har også jødisk opphav som en variant av Levi. Levi er et navn fra Bibelen. I Bibelen blir det forklart som «knyttet til», som kan innebære trofast mot Gud, men det er tvil om hvordan dette i Bibelen skal forstås. En annen forklaring, som også er usikker, er tilgitt. Lidvin er laget i Norge litt før Ledvin. Det er satt sammen av deler fra gamle nordiske navn. Lid- betyr ledd og slektsledd. Og -vin betyr venn. Lidvin kan også være blitt til som en norsk form av Levin. Ledvin kan også ha blitt til som en variant av bare Lidvin.

Så populært er Ledvin:

13 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Ledvin i Norge og andre land:

Ledvin kom i bruk i Norge rundt år 1900.

Den 01.01.2022 var det 13 gutter/menn med Ledvin som første eller eneste fornavn,

Derfor fungerer Ledvin godt nå:

Ledvin kan bli brukt fordi det er satt sammen av deler av fra gamle navn, både opphavlig nordiske navn og gamle utenlandske navn brukt i Norge. Siden Ledvin var noe brukt tidlig på 1900-tallet, kan det passe å ta navnet fram igjen. Noen andre navn brukt på samme tid, og som har kommet i bruk på nytt på 2000-tallet, er Alfred, Aksel, Gustav, Herman, Ludvig, Theodor, Olav og Sverre.

Varianter av Ledvin:

Levin, Lidvin

Slik uttales Ledvin:

LEDD-vin

Navn i samme sjanger som Ledvin:

Alvine, Audvin, Bøye, Edvardt, Edvind, Engelina, Ermelina, Erold, Eskel, Festus, Fransiska, Freddi, Gerli, Gjertrude, Gjest, Gord, Govind, Gudrunn, Gunhill, Gunnild, Gutorm, Gyte, Hagbarth, Hally, Harlin, Hasle, Have, Hedvine, Ingeliv, Linna, Torvin, Willum

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn

Kilde(r):Navneforsker Ivar Utne og Statistisk sentralbyrå.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: