Så populært er Ludvika:
0 personer har dette navnet.
Bruk av navnet Ludvika i Norge og andre land:
Ludvika, og Ludvike, er kjent i Norge fra 1700-tallet, og Ludvikke fra 1800-tallet. Navnene er kommet fra tysk, der formen Ludwiga kom i bruk på 1700-tallet. I 1801-folketellingen var det i alt 8 kvinner med Ludvika-varianter, helst Ludvica og Luvica, og ingen med -e sist. I 1910 var det i alt rundt 180 kvinner med varianter av disse navnene, mest Ludvikke, dernest Ludvika, Ludvikka og Ludvike. Disse skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer, og uttalen har sannsynligvis vært mest med -a sist. Bruken av disse navnene varte fram til rundt 1920, og lite etter det.
Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med Ludvika som første eller eneste fornavn, og det samme for Ludvike. Det var da 4 Ludvikke.
Derfor fungerer Ludvika godt nå:
Ludvika kan bli brukt fordi navnet har gammel tradisjon, og fordi det har deler som minner om gammel tradisjon. Samme ending fins i tradisjonsnavn som blant andre Henrika og Fredrika, og mer i de nesten like endingene for Henrikke og Frederikke.
Ludvika er foreløpig lite eller ikke brukt på 2000-tallet i Norge.
Varianter av Ludvika:
Lisen, Liùdvika, Lodovica, Louisa, Louise, Lova, Lovisa, Lovise, Ludovika, Ludovike, Ludviga, Ludvike, Ludvikka, Ludvikke, Ludwika, Luigia, Luisa, Luvike
Slik uttales Ludvika:
lud-VII-ka
Navn i samme sjanger som Ludvika:
Alusine, Angelicka, Audveig, Evilin, Fransiska, Gude, Gudfrid, Hellevi, Ingvi, Jardtrud, Jesika, Kariane, Leidvin, Lillevi, Louvise, Lovin, Lucelia, Lucinda, Lulli, Lumina, Mikjell, Nikolea, Oddvald, Oddvor, Redvald, Rikarda, Soluna, Torvill, Ulrikka, Vickie, Vidkunn, Vinny, Vivica, Wiltrud
Du kjenner Ludvika fra:
Fotballklubben Ludvika FK i Sverige
Guttevarianter(er) av Ludvika:
Lewis, Liùdvikas, Lodovico, Loui, Louie, Louis, Love, Ludvik, Ludwig, Ludwik, Luigi, Luis
Relaterte lister:
Navn kanskje ingen har
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn
Kilde(r):Navneforsker Ivar Utne og Statistisk sentralbyrå.