Så populært er Martia:
4 gutter og 0 jenter har dette navnet.
Bruk av navnet Martia i Norge og andre land:
Martia, og Martie, er kjent for jenter siden 1700-tallet og for gutter fra 1800-tallet, og det fins fortsatt for gutter/menn. For kvinner var det i 1801-folketellingen 7 som het Martia eller Marthia, rundt 200 i 1865 og 25 i 1910. I tillegg var det omtrent like mange kvinner som het Martie og Marthie. For menn var det i alt gjennom 1800-tallet noen titalls Martia og Marthia, særlig i kirkebøkene, og noen få med Martie-former.
Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen kvinner med Martia som første eller eneste fornavn, og 4 gutter/menn i Norge. Det var under 4 eller ingen Martie for begge kjønn.
Derfor fungerer Martia godt nå:
Martia kan bli brukt fordi det har tradisjon. Det har to vokaler inntil hverandre i hver sine stavelser (ia). Navn som begynner med Ma- har vært mye brukt siden sent på 1900-tallet, slik som Marte, Malin, Maja, Mathilde, Marius, Martin, Mathias, Markus og Magnus.
Varianter av Martia:
Marthia, Martin, Mateus, Mathie, Matias, Matie, Mattias
Slik uttales Martia
mar-TII-a
mart-II-a, på Østlandet, i Trøndelag og i deler av Nordland, med rt uttalt som én lyd, som «stort» i det samme området // MAR-ti-a, med trykk på første stavelse
MART-i-a på Østlandet, i Trøndelag og i deler av Nordland, med RT uttalt som én lyd
MARCH-a på engelsk
Navn i samme sjanger som Martia
Anamaria, Dottie, Emmarie, Harda, Luise, Luiz, Luize, Luk, Lully, Lunah, Lusi, Margery, Mars, Nelli, Niels, Nilda, Nilsine, Noradine, Oleane, Olfrid, Olie, Osvalda, Otea, Otelie, Othea, Paulette, Rovena, Severine, Sevilja, Tekla, Theodora, Thurid, Tobine, Todne, Valeri, Verena
Du kjenner Martia fra:
Karakteren Martia i «Star Trek VI: The Undiscovered Country»
Jentevariant(er) av Martia:
Marta, Marthia, Marthie, Martie, Martine, Matea
Relaterte lister:
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Kilde(r): Statistisk Sentralbyrå. Navneforsker Ivar Utne