Så populært er Paasche:
0 personer har dette navnet.
Bruk av navnet Paasche i Norge og andre land:
Paasche og varianter av navnet kom i bruk som fornavn i Norge på 1600-tallet. Allerede fra 1500-tallet var navnet mye brukt i Bohuslän, som var norsk på den tiden. I Norge ble Paasche særlig brukt rundt år 1900, da det var inspirert av Paasche som etternavn. Også Paaske og senere Påske har blitt brukt.
Navneloven fra 1923 forbød etternavn som fornavn, slik at Paasche og varianter da gikk ut av bruk som fornavn. Paasche er igjen mulig å bruke som fornavn fra rundt år 2000. Det er fordi navn med tradisjon som fornavn er tillatt, selv om de også er etternavn.
Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen med Paasche som første eller eneste fornavn. I alt 223 hadde på samme tid Paasche som etternavn.
Derfor fungerer Paasche godt nå:
Mange navn brukt rundt år 1900 er tatt i bruk ut over 2000-tallet, selv om Paasche kanskje ikke har kommet i bruk igjen foreløpig. Dessuten kan Paasche for eksempel brukes for barn født i påsken. Skrivemåten Påske kan også passe.
Varianter av Paasche:
Pascal, Pascale, Pascha, Paschalis, Paschasius, Paskal, Pasqual, Pasquale, Påske, Paaske
Slik uttales Paasche:
PÅÅ-ske
Navn i samme sjanger som Paasche:
Asgar, Aslag, Basse, Baar, Caspara, Cassian, Gustaaf, Haakan, Haavar, Luchas, Mass, Matheas, Maalfrid, Maarten, Palmar, Pandora, Panita, Pantea, Pardis, Paulette, Pauli, Paulin, Phillipa, Raage, Staal, Torpal, Taale, Vaar, Vaarin, Wipa, Aanon, Aaro, Aasne
Du kjenner Paasche fra:
Forfatter Johan Fredrik Paasche, sportskommentator Christian Petter Paasche, forfatter og lyriker Arne Paasche Aasen
Jentevariant(er) av Paasche:
Pascale, Pascaline, Pasqua, Pasquina
Relaterte lister:
Klassiske navn
Naturnavn
Navn kanskje ingen har
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Kilde(r):Navneforsker Ivar Utne og Statistisk sentralbyrå.